Asigurări

Clienții care apelează la un broker de asigurări au avantajul de a putea compara ofertele mai multor companii de asigurări și de a alege varianta cea mai potrivită, adaptată la nevoile lor.

În ultimii ani, tot mai mulți consumatori se îndreaptă către companiile de brokeraj. Această tendință se datorează și crizei financiare. În acest context, fiecare client încearcă să reducă costurile și să achiziționeze polițe la prețuri cât mai mici  și în condiții cât mai avantajoase.

Spre deosebire de agentul de asigurări, brokerul reprezintă  clientului. În timp ce agentul unei societăți de asigurări trebuie să cunoască foarte bine oferta companiei la care lucrează și pe care o reprezintă, un asistent în brokeraj trebuie să cunoască produsele de asigurări de la toate companiile de profil pentru a-i putea oferi clientului său cea mai bună ofertă, atât din punct de vedere financiar, precum și din punctul de vedere al riscurilor acoperite.

Cu alte cuvinte, brokerul reprezintă interesele clientului, nu pe ale unei anume societăți de asigurări.

În urma discuțiilor cu clienții, asistenții în brokeraj analizează nevoile acestora, apoi construiesc soluții pentru acoperirea riscurilor respective, explică beneficiile produselor de asigurare și apoi, după o comparare a produselor societătilor de asigurare, recomandă variantele care li se potrivesc, explicând totodată corelația riscuri – beneficii – costuri.